Kangoeroewoning

23/02/22: De werken zijn stilaan begonnen. Vorige week heeft de grondwerker een gat gegraven voor het plaatsen van de voorlopige watertoevoer. Tevens heeft hij een proefgat gemaakt voor de kelder. Onze beide overburen hadden een droge kelder na het uitgraven. Bij ons staat er door de vele regenbuien water in. Ik ben het gat vandaag gaan leegpompen.

24/02/22: Koen is gaan kijken. Opnieuw 20 cm water. De architect zal moeten beslissen of er een droogzuiging dient geplaatst te worden. Bijkomende kosten en een vertraging van 2 maanden.

12/04/22: de werken zijn einde maart begonnen, uitgraven van de kelder, gieten van het betonnen dek en op dit moment is men bezig de bekisting te plaatsen voor de betonnen muren.

18/04/22: vandaag enkele foto's gaan trekken. De kelder is volledig gegoten en langs buiten bekleed met isolatiepanelen.

5/5/22: De welfsels werden aangebracht boven de kruipkelder.

3/6/22: begonnen met het plaatsen van het staalskelet.

10/6/22: plaatsen van de betonnen deks

4/7/22: laatste foto van 1 juli. Het dek van +.0,5 en van het gelijkvloers zijn gegoten en de betonnen trap vanuit onze kelder naar verdiep 0 eveneens.

8/7/22: daar geweest samen met Chris. Geen activiteiten. We hebben de kelder en gelijkvloers eens nagemeten en vergeleken met de plannen. Het schijnt allemaal wel overeen te komen. Nog enkele foto's bijgevoegd.

15/11/22: eindelijk nog eens foto's bijgevoegd. Buiten moet de carport nog gezet worden, binnen is de aannemer bezig met de leidingen te leggen voor het sanitair en de ventilatie. ondertussen zijn we bezig de metalstuds te plaatsen voor de gyprocwanden op de halve verdiepingen. Daarna gaan we beginnen met de elektriciteitskabels te leggen.

19/2/23: De meeste metalstuds zijn geplaatst. De chape ligt op de platte daken. Volgende woensdag worden de ramen geplaatst en dan kan de dakwerker het dampscherm en de roofing komen plaatsen. Ondertussen zijn er heel wat meters elektriciteits-en datakabel getrokken.

1/7/2023: We zijn enkele maanden verder; de vloerverwarming zelf gelegd,chape laten leggen en vaklui zijn bezig de warmtepompen en de boilers te installeren, daarna wordt de ventilatie nog geplaatst. Ondertussen zijn we zelf bezig met de binnenmuren te plaatsen met Fermacellplaten, letterlijk zware kost.

26/11/2023: De binnenmuren, ongeveer 700m², zijn bijna gereed. Metalstuds, isolatie en fermacell plaatsen. En gelijkertijd reeds de plaatsen voor de elektriciteitsaansluitingen voorzien.  Er zijn ook opnieuw foto's toegevoegd.

11/01/2024: De 2 keukens zijn geplaatst en de electriciteitskasten eveneens. We zijn ook met de schilderwerken begonnen en op 14 januari komt een kleurdeskundige om advies te geven.

 

 

 

 

Afbeeldingen: